Fien Vitamien
Soms moet je roeien met de riemen die je hebt.
Omdat ik rode kool en zoete aardappelen heb liggen wil ik daar iets mee doen.
Ze worden elk apart gekookt, de kool met klassieke kruiden, de aardappel gewoon met zout.
Bij het opdienen gaat er door de kool een handje rozijnen en gehakte amandelen.
Over de aardappel strooi ik gehakte verse koriander.
Daarbij een royale schep van deze marmelade.
Vanmorgen gemaakt met de ingrediŽnten op de foto.


marmelade van rode ui en sjalot


2 grote rode uien, fijn gesnipperd
8 sjalotten in fijne ringen
2 teen knoflook, geperst of heel fijn gehakt
1 el olijfolie
4 el honing
2 el balsamicoazijn
sap van 1 sinaasappel
4 el rode port
1 el (palm of bruine) suiker
1 laurierblad
1 takje tijm
zout, peper

Zweet de ui, sjalot en knoflook op heel laag vuur in de olie tot ze zacht zijn. Dan de andere ingrediŽnten erbij. Zachtjes inkoken tot een marmelade hebt. Liefst een nachtje laten afkoelen.

In een goed afgesloten pot in de koelkast minstens 2 weken houdbaar.