Fien Vitamien
nieuwtjes if you can not view this 
picture imagine lush green flat parsley,
ruby red tomatoes, a head of garlic, a brilliant carrot, silver onions and earthy potatoes
groenten voor gestoofde inktvis!

gestoofde (pijl)inktvis

glutenvrij lactosevrij hoofdgerecht 4 personen

500 gram (pijl)inktvis, schoongemaakt, in stukken
2 winterwortels, in grove stukken
1 flinke ui, grof gehakt
500 gram tomaat, ontveld, zonder zaad, in stukken
het sap van een 1/2 citroen
2,5 dl witte wijn of druivensap
1/2 el oregano
500 gram aardappel in flinke blokken
1/2 bos peterselie, heel fijn gehakt
2 teen knoflook, geperst of heel fijn gehakt
2 dl olijfolie

Warm de olijfolie op, schenk het grootste gedeelte in een kommetje en voeg daar de peterselie en de knoflook aan toe. Warm de rest verder op en bak daarin zachtjes (! als je te hard gaat wordt de inktvis taai en die krijg je ook na lang stoven niet meer zacht) de inktvis aan. Voeg de ui en de wortel toe. Bak even zachtjes tot de ui glazig is geworden. Voeg dan de tomaat, citroensap en de wijn/druivensap toe met zout, peper en oregano toe. Deksel erop en en half uur zacht laten stoven. Voeg dan de aardappel toe en laat verder stoven tot alles lekker zacht is. Dien op met de peterselieolie in een schaaltje erbij. Ge´nspireerd door Marjoleine de Vos