Fien Vitamien
nieuwtjes ovenschotel met rijst, vis en prei

hoofdgerecht, vis, lactosevrij, 4 personen

250 gram rijst
10 gram boter
1 kg prei
600 gram (bevroren,witte) visfilet
2 el mosterd,/br> 6 stuks zongedroogde tomaat, in kleine stukjes
1 el peterselie, gehakt
1 el citroensap
3 dl bechamelsaus (30 g boter, 30 g bloem, 3 dl bouillon of melk)
100 gram geraspte, harde kaas (voor degenen die gewone kaas kunnen eten is Goudse ook heel lekker)

Kook de rijst. Maak de prei schoon, snijd in ringen en kook in een bodempje water met zout - 15 minuten. Verwarm de oven voor naar 180 *C. Giet de prei af en meng met een klein klontje boter, citroensap, peterselie en de stukjes tomaat. Kruid de vis met zout en peper en bestrijk aan beide kanten met de mosterd. Verhit de rest van de boter en bak daarin de vis. Meng de kaas door de saus. Doe de helft van de rijst in de ovenschaal en leg daarop de helft van de prei. Hierop de vis, de rest van de prei en tenslotte de andere helft van de rijst. Schenk de saus erover en zet een half uurtje in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.