Fien Vitamien
nieuwtjes linzensalade

lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, 4 personen

300 gram bruine of Puy linzen
500 gram (fles)pompoen
8 el olijfolie
1/2 tl korinader
1/2 tl komijn
zout, peper
50 gram hazelnoten
1 (rode) ui, in halve ringen
2 el witte (balsamico) azijn
1 el verse tijmblaadjes
1 teen knoflook

Verwarm de oven voor op 200*C. Snijd de pompoen in dunne parten van 3 cm dik, verwijder de zaden. Roer in een kommetje 3 el olie, de koriander, komijn, zout en peper. Smeer hier de pompoen mee in. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de pompoen op. Bak ca 30 minuten tot de randjes bruin kleuren. Laat afkoelen en verwijder de schil. Kook de linzen in ca 30 minuten gaar, voeg pas in de laatste 10 minuten zout toe. Giet af. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen en hak in grove stukken. Schep de ui en de linzen door elkaar. Maak een dressing van de overige 5 el olijfolie, azijn, tijm, knoflook, zout en peper. Schep door het linzenmengsel. Drapeer er de plakken pompoen op. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.

Bron- Jolandekookt