Fien Vitamien
nieuwtjes asperges met lamsfilet en spinazie

lactosevrij, glutenvrij, hoofdgerecht, 4 personen

4 stuks lamsfilet van elk 130 gram
olie
50 gram rookspek in kleine blokjes
3 el witte wijn
1 takje rozemarijn
1/2 wortel, in stukjes
1 sjalot, fijn gesnipper
1 teen knoflook, geperst
300 ml runderbouillon
25 gram boter
500 gram asperges, geschild en in grove stukken
1 el honing
400 gram verse spinazie, gewassen

Verwarm de oven voor naar 180*C. Bestrooi de lamsfilets met zout en bak ze in een beetje olie snel om en om. Haal ze uit de pan. Bak het spek in dezelfde koekenpan uit; blus af met de wijn en doe spek en wijn in een ovenschaal. Voeg de rozemarijn, wortel, sjalot en knoflook toe. Vul de schaal tot 1/3 met de bouillon en leg er de lamsfilets op. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven. Roerbak de asperges lichtbruin in de helft van de boter. Haal de ovenschaal uit de oven. Leg de lamsfilets apart en houd ze warm. Zeef het vocht en kook het in tot een saus. Roer er een eetlepel honing door. Roerbak de spinazie in de andere helft van de boter en leg dit in het midden van vier borden. Verdeel de asperges erover. Snijd de lamsfilets in plakjes en leg deze op de asperges. Geef de aus er apart bij. Bron- Thea Spierings