Fien Vitamien
nieuwtjes geglaceerde lamsnek met kruidensaus

hoofdgerecht glutenvrij lactosevrij 4 personen

2 grote bosuitjes, grof gehakt
2 tomaten, zonder vel, zonder zaad, grof gehakt
1 winterwortel, grof gehakt
1 bosje bieslook, fijngehakt
1 bos munt
1 bos oregano
1, 5 kg lamsnek, zonder bot
100 ml olijfolie
1/2 fles droge witte wijn
3,5 dl goede boullion
zout en peper
3 eetlepels honing
1 bosje tijm, alleen de blaadjes

Verwarm de oven voor tot 140 C. Plaats de lente-uitjes , tomaat, wortel, bieslook munt en oregano in een diepe braadslee. Leg het lamsvlees hier bovenop en besprenkel met de olijfolie, wijn en bouillon. Bestrooi royaal met zout en versgemalen peper. Dek goed af met aluminiumfolie. Plaats in de oven en bak gedurende 3-4 uur of tot het vlees zeer mals is. Als het vlees gaar is neem je het uit de braadslee en zet apart om af te koelen. Laat de groenten en kruiden in de braadslee afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180 C. Maak de saus. Verwijder het grootste deel van de kruiden uit de braadslee. Doe de overgebleven inhoud van de braadslee in een blender en pureer tot een gladde saus. Snijd het lamsvlees in porties. Meng de honing met drie kwart van de tijm. Kwast dit over het lam en bestrooi met de overgebleven tijm. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat, bak in de hete oven gedurende 10 Minuten, of tot ze goudbruin zijn. Warm de saus op en geef hem er apart bij. (bron: BBC food)