Fien Vitamien
nieuwtjes gosht hara masala
lamsvlees in spinaziesaus

glutenvrij, lactosevrij, 4 personen

450 gram lamsvlees, in dobbelstenen
450 gram verse spinazie
250 gram munt
75 gram ghee
4 uien, gensipperd
45 gram gember-knoflookpasta
4 groene pepers
1 el gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 el gemalen koriander
zout
2,5 dl (Griekse) yoghurt
2 dl water

Blancheer de spinazie en de munt afzonderlijk en pureer ze samen tot een glade puree. Verhit de ghee en fruit hierin de uien goudbruin. Voeg het vlees toe, de gember-knoflookpasta, groene peper en de specerijen toe. Roer de yoghurt erdoor met het water en kook het mengsel 30 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie-muntpuree toe. Dek de pan af en kook het vlees gaar op laag vuur. Bron- Aziatische menuwijzer