Fien Vitamien
nieuwtjes hutspot met salami en bladselderij

hoofdgerecht, glutenvrij, lactosevrij, 4 personen

500 gram aardappelen
1 groentebouillonblokje
1 winterwortel, in blokjes
1 flink ui, grof gehakt
1 salami (250 gram) in stukjes van ca 1 cm
2 el boter
1/2 bosje bladserij (of het blad van een struik bleekselderij)
zout, peper

Schil de aardappelen en kook ze met het blokje in weinig water gaar. Voeg na 10 minuten de wortel toe. Fruit de ui in de boter en voeg er de salami aan toe. Was de selderij, schud droog en hak grof. Giet de aardappel/wortel af. Stamp grof, voeg er de ui/salami aantoe en roer de selderij erdoor.

Voor een vegetarische variant neem je een extra ui, een flinke teen knoflook en eventueel stukjes zongedroogde tomaat.

(Bron: Foodies, februari 2011)