Fien Vitamien
nieuwtjes kip met kerrie in kokossaus

lactosevrij, glutenvrij, 6 personen

3 kipfilets, in blokjes van 2,5 cm x 2,5 cm
2 flinke uien, grof gehakt
3 tenen knoflook, fijn gesnipperd (of uit de pers) ,/br> 1 niet te grote winterwortel, geschild en in kleine blokjes
3 flinke theelepels kerriepoeder
1 eetlepel Patak’s masalapasta
1 blik tomatenblokjes
1 kippenbouillonblokje
3 volle eetlepels kokosnootpoeder of een stuk van een blok santen, geraspt

Bak de stukjes kip in een scheutje (ca 3 eetlepels) (canola- of maiskiem) olie op niet al te hoog vuur. Als ze rondom mooi bruin zijn haal je ze uit de pan (met een schuimspaan) en bewaar je ze. Doe de blokjes ui in de overgebleven olie. Fruit tot ze glazig worden. Voeg de wortelblokjes toe en bak nog een minuutje of 3. Doe er nu de gehakte knoflook bij, roer even en voeg de masalapasta toe. Roer het geheel even door en strooi er de kerriepoeder over. Roer er nu de tomatenblokjes en het bouillonblokje door. Strooi de kokosnootpoeder erover en roer. Doe de kip terug in de pan. Zet het vuur heel laag en doe het deksel erop. Laat 30 tot 45 minuten rustig sudderen. Proef, als je meer masalapasta toe wilt voegen moet het mengsel daarna nog wel 5 minuten koken.
Serveer met rijst en een halve mango in blokjes of een banaan in schijfjes.