Fien Vitamien
nieuwtjes kokos-saus met kip uit de braadzak

lactosevrij, hoofdgerecht, 4 personen

1 braadzak
650 gram kipfilet in grote dobbelstenen
2 el bloem
2 el kerriepoeder
3 tl zout
1 ui
2 flinke tenen knoflook
1 wortel
3 stengels citroengras
stuk gember van 50 gram
5 stuks kardemom
1 kippenbouillonblokje
3/4 blok santen
1/2 pakje alpro soja room

Doe bloem, zout en kerriepoeder in de braadzak. Doe er de kip bij, flink schudden tot alle stukjes kip met poeder zijn bedekt. Bind de zak dicht, prik er een paar kleine gaatjes in. Leg hem in de braadslee. Zet nu de oven op 180 graden. Zet de braadslee er ongeveer anderhalf uur in. Ondertussen; hak de ui, knoflook en wortel. Doe in een pan met 1/2 liter water en het bouillonblokje. Snijd het citroengras doormidden en doe erbij. Schil de gember, snijd in 4 stukken en doe er ook bij, net als de kardemom. Laat lekker sudderen. Als de kip bijna klaar is haal je citroengras, gember en kardemom eruit. Even met de staafmixer er door en dan de santen en soja room erbij. Breng op smaak en doe er de kip bij.