Fien Vitamien
nieuwtjes lasagne

hoofdgerecht 6 personen

250 gram rundergehakt
2 uien
1 winterwortel
4 stengels bleekselderij
6 tenen knoflook
zout, peper
4 tl italiaanse kruiden
1 el paprikapoeder
2 pak passata van 1 liter
2 blikjes tomatenpuree
lasganevellen, liefst dun
1 liter bechamelsaus met wat kaas erdoor

Bak de gehakt zachtjes tot het rul is. Hak ondertussen de ui fijn, net als de wortel en de bleekselderij. Voeg een scheut olie tot aan de gehakt en bak de groeten mee. Plet en hak de knoflook. Voeg toe en doe de puree erbij. Even meebakken. Daarna de passata en de kruiderijen toevoegen. De saus moet nogal dun worden dus er eventueel water met een bouillonblokje bij. Laat een uurtje zacht pruttelen. Proef, voeg eventueel zout, peper en/of suiker toe. Vul nu een grote ovenschaal laag om laag met rode saus, kaassaus en lasagnevellen. Als laatste een laag kaassaus. Dek af met aluminiumfolie en laat een uur of 4 staan. Verwarm de over voor naar 180*C. Zet de schaal er (nog steeds afgedekt) in en bak 3 kwartier. Neem de folie eraf en laat zo nog een kwartier verder bakken.